جمعیت حقوق بشر مراکش در گزارشی از وضعیت حقوقی شیعیان این کشور انتقاد و خواستار اجازه دادن به آنها برای انجام مناسک دینی خود در حسینیه ها شده است.
ادامه...-
-
بازارچه ماه رمضان در شهر کازابلانکا کشور مراکش
همه ساله و تنها چند روز مانده به ماه مبارک رمضان در کشور مراکش، بازارچه هایی یکماهه موسوم به (بازارچه رمضان) در اکثر شهرهای این کشور و به منظور سهولت در تهیه مایحتاج سفره های افطار و سحری دائر و تا پایان ماه مبارک برقرار می باشد.
ادامه... -
نگاهی به جایگاه تشیع در مغرب
تشیع در مغرب، گرایش ولایی نسبت به میراث اهل بیت است. این گرایش برآمده از موضعی فکری است، که صاحبان آن پس از بحث و جست و جوی ژرف در اصول استدلال دینی از قرآن و سنت، و سیره و تاریخ و علم کلام بدان دست یافته اند.
ادامه... -
اسلام و تشیع در مراکش
در نیمه دوم قرن اول هجری همزمان با فتح شمال آفریقا، اسلام وارد مراکش شد. از آن زمان تا کنون دولتهای اسلامی بر این سرزمین حکم راندهاند. پیشینه تشیع در این سرزمین به اواخر قرن دوم هجری باز میگردد.
ادامه... -
رسانههای فتنهآفرین و ارائه چهره نادرست از شیعیان
ربیع الادریسی از فعالان صلح بین الملل از کشور مراکش نسبت به ارائه چهره غیرواقعی از شیعیان در رسانه های فتنه آفرین به شدت انتقاد کرد.
ادامه... -
آشنائی با کشور مراكش (مغرب)
مطابق اصل ششم قانون اساسی مراکش، دین رسمی کشور اسلام است. قانون اساسی در نوع مذهب سکوت اختیار کرده لیکن از دیرباز (قرن ۱۱ میلادی) مذهب مالکی در این کشور مستقر گشته و اکثریت قریب به اتفاق مردم پیرو مکتب فقهی امام مالک هستند.
ادامه... -
جریانات اسلامی مراکش
شالوده روحیه مذهبی مردم مراکش در طول تاریخ تحت تأثیر افکار و اندیشه های طریقت های صوفیه و فقهای مالکی بوده است و دین و نظام پادشاهی در این سرزمین از همه جدایی نشدنی بوده است. اکنون اغلب جریانات و سازمان دهی اسلام گرای مراکش با نظام پادشاهی بیعت نمودند.
ادامه... -
آشنایی با کشور مسلمان نشین مراکش (مغرب)
در اواخر قرن اول هجری، مسلمانان پس از درگیری با اروپائیان و بربرها این ناحیه را جزو قلمرو خود نمودند و دین اسلام و زبان عربی در آن رواج یافت.
ادامه... -
بررسی چگونگی تشکیل نخستین دولت های اسلامی در مغرب (3)
پس از آن که ابو عقال اغلب بن ابراهیم بن اغلب درگذشت، پسرش، محمد بن اغلب بن ابراهیم بن اغلب به جای وی به تخت حکومت اغلبیان نشست.
ادامه... -
بررسی چگونگی تشکیل نخستین دولت های اسلامی در مغرب (2)
از دوران زعام داری عبد الله بن ابراهیم بن اغلب در کتب تاریخی کمترین صحبت به میان آمده است و دلیل آن هم یکی آن است که شورش و اغتشاشات زیاد مهمی در دوران وی اتفاق نیفتاده است.
ادامه...